Tel. 0743.002524
Prima pagina Expertiza auto Diagnostic auto(tester) Reparatii si intretinere motor Tractari Auto
In ultima vreme, din ce in ce mai multi dintre noi aleg sa achizioneze un autoturism la mana a doua. Exista mitul ca un autoturism rulat in exterior, vechi de cativa ani si pana in 150.000 km este "automat" si unul bun, de care cineva se mai poate folosi cativa ani buni. Ei bine, nu este chiar asa! Si aceste autovehicule, chiar daca sunt rulate de ex. in Germania, pot ascunde secrete sumbre pentru cumparator, mai ales ca la aceste autovehicule costurile reparatiilor sunt incomparabil mai mari decat la banala Dacie cu care eram toti atat de obisnuiti sa o reparam cu o surubelnita si cateva chei in fata blocului impreuna cu vecinii.

In primul rand, trebuie spus de la bun inceput ca in 80% din cazuri kilometrii afisati pe bord nu sunt cei reali. Din pacate, in ultima vreme chiar si autovehiculele insotite de carte de service nu mai prezinta nici o garantie si, in acest caz, cel mai bine este sa nu va lasati inselati si sa evaluati ATENT si IN DETALIU masina impreuna cu un specialist.

Cateva sfaturi pentru Dvs.:
 • Verificati uzura scaunelor (tapiterie, bureti deformati, jocuri)
 • Verificati uzura volanului (mai ales pe partea dinspre parbriz)
 • Verificati schimbatorul de viteze, atat uzura suprafetei de pe nuca, cat si jocul pe care il are
 • Verificati geamurile electrice ( ce zgomot fac motoarele, cat de repede si uniform coboara sau urca )
 • Verificati uzura mansoanelor de pe pedale
 • Verificati numarul de proprietari anteriori! In mod normal o masina veche de 3 ani ar trebui sa aiba decat un singur proprietar.


  Daca constatati uzuri accentuate pe aceste elemente, iar kilometrajul indica 70-80.000 km , este mai mult decat sigur ca acei kilometri nu sunt reali.

  Marea majoritate a masinilor second hand sunt aduse din Occident pentru revanzare. O masina diesel adusa din Occident efectueaza in medie circa 80.000 de kilometri in trei ani pentru ca acolo masinile diesel sunt achizitionate de cei care parcurg anual multi kilometri. La motoarele pe benzina, media scade la circa 50.000 de kilometri.

  Pe langa stabilirea daca kilometrii afisati sunt reali sau nu, urmatoarele 2 intrebari foarte importante sunt:
 • A fost masina lovita sau nu?
 • Are masina defecte ce necesita reparatii semnificative?

  Cu ce va putem ajuta noi?

  1. Evaluare caroserie
  Evaluam in detaliu toate componentele caroseriei pentru a observa daca masina a fost lovita si revopsita.
  2. Evaluarea uzurii elementelor enumerate anterior de noi pentru a vedea daca acestea indica acelasi numar de kilometrii cu cel afisat pe bord.
  3. Conectarea la tester-ul nostru pentru a vedea daca exista componente care functioneaza incorect. Puteti citi in detaliu in ce consta aceasta operatiune accesand sectiunea Diagnostic auto(tester) sau accesand acest LINK
  4. Evaluare tren de rulare (test de drum) - se evalueaza : joc bucsi, pivoti, planetare , rulmenti, telescoape, bielete de directie


  Suntem constienti de faptul ca foarte putini dintre noi au norocul sa gaseasca "din prima" masina pe care si-o doresc si ca, de cele mai multe ori, vedem de cele mai multe ori mai multe masini inainte sa ne hotaram la una. Din acest motiv, clientii care sunt cel putin la a doua masina expertizata de noi primesc reduceri semnificative, astfel incat costurile alegerii masinii sa ramana mici pentru Dvs..

  Suntem siguri ca veti gasi in noi "un prieten" care va va ajuta sa luati decizia corecta in achizitionarea autoturismului la care visati.

  Va asteptam!
 • Pentru informatii sau programari ne puteti contacta la
 • Tel : 0743.002524 (Boni Calinas)
 • E-mail : office@AutoTestCraiova.ro